Κεφάλαιο 18: Εισαγωγή στη Διατροφή
Αυτή η ενότητα καλύπτει τον ρόλο που παίζει η διατροφή στην ευεξία, τι είναι ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο και τη διαφορά μεταξύ της διατροφής για ευεξία, απόδοσης και απώλειας βάρους, όλα αυτά στο πλαίσιο της πρακτικής για τους προπονητές ευεξίας.
Κεφάλαιο 19: Βασικά στοιχεία διατροφής
Αυτή η ενότητα καλύπτει τον ρόλο της ενυδάτωσης, των μακροθρεπτικών και των μικροθρεπτικών συστατικών στη γενική υγεία, πώς το ενεργειακό ισοζύγιο επηρεάζει τη σύνθεση και την υγεία του σώματος, τον ρόλο που παίζει η άσκηση στις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και πώς η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τη συνολική υγεία.
Κεφάλαιο 20: Υγιεινά Διατροφικά Πρότυπα
Αυτή η ενότητα καλύπτει γενικές συστάσεις για την κατανάλωση μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών, οι διατροφικοί περιορισμοί και οι διατροφικές προτιμήσεις στις συνολικές διατροφικές επιλογές και ποιά κοινά χαρακτηριστικά συνθέτουν ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο.
Κεφάλαιο 21: Διατροφικοί μύθοι και παρανοήσεις
Αυτή η ενότητα καλύπτει τις μοντέρνες δίαιτες και τους μύθους για τις δίαιτες και πώς να τους αναγνωρίσετε, γιατί οι δίαιτες μόδας, τα συμπληρώματα διατροφής και τα προϊόντα είναι αναποτελεσματικά και δυνητικά επιβλαβή και πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ερωτήσεις των πελατών και τις παρανοήσεις σχετικά με τη διατροφή.
Κεφάλαιο 22: Επίδραση της διατροφής στη μακροπρόθεσμη υγεία
Εξερευνήστε τον ρόλο της διατροφής στον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει το μικροβίωμα και τη χρόνια φλεγμονή και τα οφέλη της διατροφής πέρα από τη θρεπτική της αξία.
Κεφάλαιο 23: Οξείες Επιδράσεις της Διατροφής
Αυτή η ενότητα καλύπτει τις πεπτικές αποκρίσεις σε διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, την επίδραση των θρεπτικών συστατικών στον κορεσμό και τις επιπτώσεις διαφορετικής άσκησης στο σώμα κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.
Κεφάλαιο 24: Διατροφικές στρατηγικές για την υγεία
Εξερευνήστε συνήθειες και συμπεριφορές που επηρεάζουν την υγεία, τις διαφορές μεταξύ ενός ευέλικτου διατροφικού προτύπου, το σκεπτικό για παρεμβάσεις ουδέτερου βάρους και τις επιπτώσεις του χρονισμού των γευμάτων στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών πρωτοκόλλων νηστείας.
Κεφάλαιο 25: Διατροφικές στρατηγικές για την απώλεια βάρους
Αυτή η ενότητα εξετάζει την επιρροή στην απώλεια βάρους στην υγεία, τη σχέση μεταξύ ενεργειακής ισορροπίας και μάζας σώματος, υγιεινές διατροφικές στρατηγικές για τη διευκόλυνση της απώλειας βάρους και παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
Κεφάλαιο 26: Συμπληρώματα
Αυτή η ενότητα εξετάζει τον ρόλο των συμπληρωμάτων σε μια υγιεινή διατροφή, πότε είναι κατάλληλα και πώς να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των συμπληρωμάτων.
Κεφάλαιο 27: Διατροφική καθοδήγηση
Αυτή η ενότητα εξετάζει γενικές στρατηγικές διατροφής και συμπληρωμάτων με βάση την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, τον τρόπο ιεράρχησης των στρατηγικών στο πλαίσιο των στόχων και της υγείας του πελάτη, τον τρόπο εφαρμογής αυτών των στρατηγικών χωρίς αποκλεισμούς σχετικά με τη διατροφή, τη σύνθεση του σώματος, την επίγνωση των περιορισμών και των ευκαιριών του πελάτη και πώς να παρακολουθείτε την πρόοδο των πελατών και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.